هوشمندسازی مرحلهای ساختمان را از کجا شروع کنیم؟
شروع هوشمند سازی برای هر ساختمان بحث مهمی است که در آن دقت و اطلاعات کافی برای بررسی جالب توجه است. انتخاب و صرف هزینه اشتباه، ممکن است کاربر را از هوشمند سازی دلزده کرده و لذت زندگی هوشمند را از وی بگیرد. با skynic همراه باشید تا در این مقاله ترتیب هوشمند سازی یک ساختمان از ابتدایی ترین وسایل تا هوشمند سازی پیشرفته بررسی نماییم.
1 . روشنایی :
مبحث روشنایی در اینترنت اشیاء (IoT) و خانه هوشمند(Smat Home) از موضوعات ابتدایی این حوزه است که تمرکز فراوانی را به خود اختصاص داده، زیرا کمترین هزینه و کاربرد آسان آن باعث انتخاب برای شروع هوشمند سازی شده.
محصولات بسیار متنوعی در این زمینه از برند های مختلف تولید شده که در دسترس کاربران قرار میگیرد و کاربران میتوانند متناسب با کارایی دلخواه خود، محصولی را انتخاب کنند.(مطالعه مقاله “لامپ هوشمند بخریم یا کلید هوشمند؟” پیشنهاد میشود)
شرکت skynic در این زمینه محصولات لامپ هوشمند، کلید هوشمند و دیمر را برای کاربران در نظر گرفته که با سهولت نصب، کیفیت بالا و تجمیع کارایی ها همراه باشد که با نصب اپلیکیشن مخصوص و یکبار اتصال به هاب هوشمند(hub) تمامی این امکانات را در اختیار کاربر قرار میدهد.
2 . قفل هوشمند و امنیت :
با آمدن محصولات هوشمند به منازل و آپارتمانها نیاز به امنیت و هوشمند شدن امنیت نیز، احساس میشود و انتظار میرود که شرکت ها در این مبحث نیز محصولاتی را برای کاربران خود ارائه دهند. از قفل رمزی هوشمند درب تا باز و بسته کردن قفل بدون کلید با امنیت بالا از طریق اسمارتفون محصولاتی را در بر میگیرد که کاربران میتوانند در مرحله دوم هوشمند سازی در نظر بگیرند.
3 . سنسور های کنترل :
به قسمت شیرین هوشمند سازی یعنی سنسور های هوشمند میرسیم که لذت هوشمند سازی را برای کاربران دوچندان مینماید. سنسور های هوشمند امکانات بیشتری را از جمله کنترل تلویزیون،هود آشپزخانه، کولرهای گازی و آبی و… در اختیار افراد میگذارند که با یک اشاره میتوانند عمل دلخواه را انجام دهند. زمانی که اینترنت اشیاء با لوازم خانگی کنترلی به هم میرسند کاربرد های فزایندهای ارائه میدهند.
اما بخش سنسور های کنترل اینجا به اتمام نمیرسد، حالت های اتوماتیک بسیاری برای زندگی بهتر و رفاه بیشتر در نظر گرفته شده که از جمله آنها میتوان به سنسور انرژی سنج، رطوبت سنج و ترموستات اشاره کرد که هرکدام همانطور که از نامشان نمایان است، کنترل هوشمند را انجام میدهد و گزارشات را به کاربر ارائه می دهد. هدف از اینگونه هوشمند سازی بسیار کاربردی است برای مثال کنترل مصرف انرژی در یک خانه بسیار مهم میباشد که از هدر رفت آن باید جلوگیری کرد و بسیار میتوان از هزینه ها کاست. طبق بررسی های انجام شده محصولات هوشمند میتوانند تا 50% کاهش مصرف انرژی را به همراه داشته باشند.
4 . کاربری لوازم برقی :
در ادامه میتوان به کنترل لوازم برقی و آماده به کار کردن آنها قبل از استفاده اشاره کرد.زمانی که اینترنت اشیاء را به لوازمی که کنترلی نیستند میدهیم. لوازمی چون ماشین لباسشویی و ظرفشویی، بخاری، چایی ساز و قهوه جوش و… از وسایلی هستند که در این بخش قرار میگیرند و رفاه کاری و صرفه زمان و انرژی را به همراه دارند.
برای مثال با تنظیم قهوه جوش برای زمانی که از خواب بیدار میشوید؛ آلارم گوشی شما به صدا در میآید و دقایقی بعد شما به آشپرخانه برای صرف قهوه خود تشریف میبرید، از قهوه داغ آماده شده قبل از رسیدن به آشپزخانه لذت ببرید.
نتیجه گیری :
محصولات هوشمند برای ایجاد رفاه و راحتی زندگی طراحی و ساخته میشوند و همه روزه تنوع بیشتر و امکانات بهتری را ارائه میدهند اما این بسیار ضروری است که کاربران بدانند از چه مبحثی هوشمند سازی را شروع کنند و با چه ترتیبی این کار را تکمیل کنند تا هم شور و شوق استفاده را از دست ندهند و هم متحمل هزینه اشتباه نشوند.
متاسفانه فرم دیدگاه بسته شده است.