• سبد خرید شما خالی است.
سبدخرید مجموع:تومان

هوشمند سازی مزرعه

همان طور که همه ما میدانیم یکی از بزرگترین مشکلات کنونی بشر، مسئله آب و الگوی مصرف آن است. بخش اعظم آب شیرین جهان صرف مصارف کشاورزی میشود که در ایران این میزان بسیار زیاد است. طبق اعلام جهاد کشاورزی 60-70 درصد آب در زمینه کشاورزی مصرف میشود. اگر به این نکته توجه نشود بعید نیست در سال های آتی مشکلات بزرگی گریبان جهان را بگیرد. برای مقابله با بحران بی آبی، بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی از کارهای اساسی هست که باید انجام شود. اصلاح مدیریت آب و الگوی مصرف در این بخش میتواند در حفظ منابع آب تاثیر مستقیم داشته باشد.

در بحث آبیاری زمین کشاورزی مسئله ای که حائض اهمیت است بازه زمانی آب دادن به زمین است. رطوبت موجود در خاک مسئله ای است که زمان آبیاری را مشخص میکند. یعنی رطوبت خاک نباید از حد مجاز کمتر باشد و همچنین نباید زمانی که خاک رطوبت لازم را دارد اقدام به آبیاری کنیم. در این بین آگاهی از رطوبت خاک از عوامل مهم در مصرف آب میتواند باشد.

مزرعه هوشمند

مشکلات آبیاری‌های قطره‌ای و بارانی

روش آبیاری قطره ای از نظر اقتصادی مناسب نیست. زیرا نیاز به هزاران متر کابل و چندین مخزن آب داریم. همچنین هنگا م شخم زدن باید شبکه آبیاری را جمع آوری کنیم. در روش بارانی نیز چون قطرات آب در هوا پخش میشود سبب تبخیر آب و در نتیجه هدر رفت آب میگردد. از طرفی در این روش نیاز به منبع انرژی قوی برای پخش آب در هوا داریم.

سیستم آبیاری هوشمند چیست؟

این سیستم با بهره گیری از تکنولوژی های نوین و تجهیزات هوشمند با بررسی اطلاعات محیطی که توسط سنسورها از محیط گرفته میشود پخش کننده های آب نصب شده بر روی زمین کشاورزی را کنترل میکند. این قابلیت انعطاف بسیار بالایی دارد و میتواند در هر زمینی با هر پوشش گیاهی نصب شود. از مزایایی که باعث میشود تا این سیستم در آبیاری انواع زمین کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد صرفه جویی بالای آب است. این سیستم با بررسی زمین، آن را به چندین واحد آبیاری تقسیم میکند و زمان آبیاری را طوری انتخاب میکند که مصرف آب به کمترین مقدار خود برسد.

ویژگی های آبیاری هوشمند

  • با توجه به رطوبت خاک و شرایط دیگر بهترین زمان آبیاری را اعلام میکند.
  • کنترل آبیاری را کاملا خودکار و اتوماسیون میکند.
  • با توجه به نوع محصول نوع و مقدار آبیاری را تنظیم میکند.

مزایای هوشمندسازی سیستم آبیاری

  • کاهش مصرف آب مصرفی در آبیاری
  • آبیاری به موقع محصولات و کاهش ضررهای ناشی از عدم آبیاری به موقع
  • جلوگیری از آبیاری زود هنگام مزارع
  • کاهش هزینه های اضافی
  • کاهش مشکلات کشاورزان در آبیاری و راحتتر کردن کارها

سناریوهای پیشنهادی در سیستم آبیاری هوشمند

  1. اندازه گیری رطوبت خاک توسط سنسورهای برای تشخیص بهترین زمان آبیاری
  2. انجام آبیاری در ساعات خنک برای صرفه جویی در مصرف آب
  3. تنظیم دبی و فشار آب در نقاط مختلف
  4. کنترل جریان آب به صورت خودکار و برنامه ریزی شده.